Zene Városa

Veszprém 2019 óta, első magyar városként viseli az UNESCO Zene Városa címét. A nemzetközi hálózat olyan városok gyűjtőhelye, ahol stratégiai szinten is kiemelt hangsúlyt kap a zene, és átszövi a város mindennapjait. A világ különböző pontjain találkoznak a városok képviselői - a legutóbbi ilyen találkozón Kanadában, a szintén Zene Városa címet viselő Londonban, Isola Anna, a Hangvető munkatársa képviselte Veszprémet. Egy 25 fős nemzetközi szakértői csapatnak és zenekaroknak mutatta be Veszprém zenei stratégiáját és széleskörű programjait.

Szeptemberben Isztambulban nyílik a következő lehetőség Veszprém profiljának emelésére, új lehetőségek és programok kiépítésére, a jó gyakorlatok átemelésére.  Itt tartják ugyanis a közel négyszáz várost tömörítő UNESCO Kreatív Városok Hálózatának Éves Konferenciáját, ahol a zenei klaszter külön is találkozik, természetesen Veszprém részvételével.  A háromnapos találkozón a városok képviselői lehetőséget kapnak,  hogy friss, gyakorlati információkat osszanak meg az elmúlt időszakban elért eredményekről, kiemelkedő eseményekről, amelyek a hálózat célkitűzéseit segítik helyi és nemzetközi szinten.

Fotó: Isola Anna

A Zene Városa címnek köszönhetően a nemzetközi szakmai színtér már egy ideje kiemelt figyelemmel kíséri Veszprém zenei életét, több Európán kívüli szereplő számára ez lehet az első lépés az európai piac irányába. 

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!