Találkozások Zenevárosban novemberben

A Találkozások Zenevárosban korokon, kultúrákon és műfajokon átívelő koncertsorozata novemberre is különleges koncertélményt tartogat. A bossa nova varázsát óceánon innen és túl a brazil Couple Coffee és Pátkai Rozina Quartetje teremti újra november 9-én a Fotonban.

Édesbús derengést hoz novemberbe a bossa nova körül gravitáló, szabadon lebegő koncert a műfaj egyik legeredetibb képviselői, a Couple Coffee közreműködésével. A gyökerektől új irányokba merészkedő, José Alfonso politikai és zenei örökségét továbbvivő duó közel két évtizede az értő közönség és a kritikusok kedvence. Osztoznak Pátkai Rozina Quartetjével a játékos és virtuóz megközelítésben, amellyel a világ egyik legnépszerűbb műfaját közelítik meg - és adagolnak hozzá jazz és más afro-latin elemeket, ahogy éppen a pillanat diktálja. 

A Találkozások Zenevárosban sorozatát Veszprém UNESCO díja hívta életre 2022-ben. Magyarországon először a megyeszékhely nyerte el a Zene Városa címet az UNESCO Kreatív Városok Hálózatának tagjaként, ezt ünnepli és terjeszti az egyszeri zenei együttállások sorozata.

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!