Találkozások Zenevárosban decemberben

A Találkozások Zenevárosban korokon, kultúrákon és műfajokon átívelő koncertsorozata decemberre is különleges koncertélményt tartogat. A finn és magyar vonószenei hagyomány találkozik a Hangvillában, Koncz Gergely és barátai, és a finn Teho. közös koncertjén december 7-én.

A decemberi koncerten két távoli rokon: a finn és magyar kultúra tükröződik az indázó dallamokban. Koncz Gergely és barátai a mezőségi vonós népzene avatott mesterei, akiknek ujjukban van a hagyomány. A Teho. a finn népzene kétfős erőműve, akik elképesztő technikai és érzelmi skálával értelmezik újra a hagyományt. Ahogy a táncház-mozgalom bölcsője a Mezőség, a Teho. tagjai a hasonlóan emblematikus finn régió, Közép-Pohjanmaa előtt róják le virtuóz tiszteletüket. A közös koncerten egymás mellett tündököl a két különlegesen szép zenei nyelv, izgalmas áthallásokat és párhuzamokat szülve.

A Találkozások Zenevárosban sorozatát Veszprém UNESCO díja hívta életre 2022-ben. Magyarországon először a megyeszékhely nyerte el a Zene Városa címet az UNESCO Kreatív Városok Hálózatának tagjaként, ezt ünnepli és terjeszti az egyszeri zenei együttállások sorozata.

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!